Alles op maat gemaakt

Brabantse productie uit onze eigen werkplaats

1000m2 showterrein

Meer dan 35 modellen te bezichtigen

Montage op locatie

Door ons eigen team, op elke plek

Eerlijke prijzen

Vrijblijvende offerte voor uw persoonlijke wensen

Houtsoorten

Tuinhuiscentrum Van de Munckhof maakt de wanden van al zijn bouwwerken standaard van geïmpregneerd Noord Europees grenenhout klasse b. Deuren, ramen, dak en nokbalken zijn gemaakt van Noord Europees vurenhout en voorzien van degelijk hang- en sluitwerk en een cilinderslot.

U kunt ook kiezen voor meranti deuren of ramen. In de ramen en deuren plaatsen wij desgewenst echt glas. De dakplaten bestaan uit waterwerende Melamine spaanplaat maar een planken dak is natuurlijk ook mogelijk. Tuinhuizen voorzien wij standaard van een shingles dak, maar een pannendak behoort ook tot onze mogelijkheden. Platte daken bedekken wij traditioneel met mastiek. Op verzoek kunnen wij de platte daken ook voorzien van EPDM folie en eventueel dakisolatie.

Hieronder gaan we graag dieper in op de verschillende materialen waar we bij Van de Munckhof mee werken. Onze materialen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hierbij kunt u onder andere denken aan rabatdelen, v-groef planken en lariks potdekseldelen. Klik op de link wanneer u meer wilt weten over de houteigenschappen.

Grenen Rabatdelen

Er is nauwelijks een houtsoort met zoveel mogelijkheden als grenen. Inmiddels is grenenhout tot een klassieke houtsoort uitgegroeid door de gunstige sterkte, het lichte gewicht en het fraaie uiterlijk. Noord Europees grenenhout is de belangrijkste groep binnen grenen. Wij maken de wanden van onze bouwwerken standaard van geïmpregneerde Rabatdelen van Noord Europees grenenhout.

Vuren V-groef

Het kenmerkende aan Noord Europees vurenhout is dat de jaarringen dichter bij elkaar zitten door het koudere klimaat. Dit zorgt ervoor dat Noord Europees vurenhout dichter van structuur en dus ook sterker is. Wij produceren deuren, ramen, dak en nokbalken van Noord Europees vurenhout.

Vuren Zweeds Rabat

Het kenmerkende aan Noord Europees vurenhout is dat de jaarringen dichter bij elkaar zitten door het koudere klimaat. Dit zorgt ervoor dat Noord Europees vurenhout dichter van structuur en dus ook sterker is. Wij produceren deuren, ramen, dak en nokbalken van Noord Europees vurenhout.

Douglas

Douglas hout is één van de meest duurzame naaldhoutsoorten van Europa. Dit hout heeft een warme uitstraling en een mooie kleur en structuur. Daarnaast is Douglas hout voor heel veel toepassingen geschikt en valt in duurzaamheidsklasse III. Dit hout heeft onbehandeld een zeer lange levensduur en heeft de eigenschap dat het na uitdroging steeds harder wordt. Om de oorspronkelijke kleur te behouden, kunt u het met beits behandelen.

Thermisch gemodificeerd hout

De wereld om ons heen verandert en iedereen wordt er steeds meer van bewust dat bouwen met hout van belang is om de CO2-uitstoot terug te dringen en de CO2-opslag te verhogen. Daarom is er steeds meer vraag naar duurzame alternatieven voor veelgebruikte bouwmaterialen. Ook in de branche van tuinhuizen neemt de vraag naar duurzame materialen toe.

Tuinhuis van Platowood Fraké

Tuinhuiscentrum van de Munckhof speelt in op deze ontwikkeling door vanaf heden Platowood als materiaal aan te bieden voor onder andere tuinhuizen, schuren en overkappingen. Door de eigenschappen van het hydro-thermisch gemodificeerde hout – zoals lange levensduur, onderhoudsarm en dimensiestabiel – is Platowood zeer geschikt voor buitentoepassingen, ook in de tuin. Tuinhuiscentrum van de Munckhof heeft reeds een model tuinhuis gebouwd van Platowood Fraké, maar biedt ook tuinhuizen aan van Platowood Vuren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Tuinhuiscentrum.

Frans eiken

U kunt in uw tuinhuis of tuinberging een nostalgische sfeer creëren door de toepassing van Frans eiken balken en Zweedse rabatdelen. Frans eiken staat bekend om de hardere en donkere kleur. Frans eiken dankt haar populariteit aan de oneindig beschikbare mogelijkheden. Uniek, tijdloos en voldoet aan al uw wensen, dat is Frans eiken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meranti

Meranti zijn houtsoorten die afkomstig zijn uit Zuidoost-Azië en dan voornamelijk Maleisië en Indonesië. Meranti is meestal roodachtig van kleur en wordt tot geschaafd hout en tot multiplex platen verwerkt. Deze houtsoort kan zowel binnen- als buitenhuis worden toegepast. Bij ons kunt u kiezen voor meranti ramen en deuren.

We begeleiden u graag tijdens het gehele proces

Wij delen graag onze kennis. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze adviseurs tekenen het allemaal voor u uit

Tijdens het adviesgesprek met onze adviseurs staan uw wensen centraal. Bent u er al uit of bent u nog in de verkennende fase, wij helpen u graag verder. Op ons showterrein van 1000 m2 kunnen wij u vele mogelijkheden tonen. Alles wat u hier vindt, is aan te passen aan uw wensen.

Tekenen

Nadat onze adviseurs uw wensen in beeld hebben gebracht en u hebben voorzien van een passende offerte, komen onze werkvoorbereiders in beeld. Zij verzorgen een werktekening met bijbehorende 3D aanzichten om u een perfect beeld te geven van wat u straks van ons kunt verwachten. Deze zullen zij ook ter controle naar u toesturen, zodat wij zeker weten dat we uw wensen goed hebben vertaald.

Productie

Na akkoord op de werktekening gaat uw order in productie. In onze eigen werkplaats met ervaren vakmensen wordt uw tuinhuis, overkapping, berging of schuur geproduceerd.

Bij Tuinhuiscentrum van de Munckhof maken wij alles in eigen beheer, hierdoor kunnen wij bijna al uw wensen vervullen.

Montage

Als de productie gereed is, staan onze montageteams klaar om voor u aan de slag te gaan.

Zij zullen, afhankelijk van de grootte van het project, uw tuinhuis, overkapping, berging of schuur binnen één tot enkele dagen voor u monteren.

Tuinhuis met zwembad

Wilt u ook een tuinhuis op maat?

Kom langs op ons 1000m2 showterrein

Dit in de vorm van houtskeletbouw wat een degelijke bouwmethode is die ervoor zorgt dat u tientallen jaren van uw tuinhuis kunt genieten.