Daktypes

Alles op maat gemaakt

Brabantse productie uit onze eigen werkplaats

1000m2 showterrein

Meer dan 35 modellen te bezichtigen

Montage op locatie

Door ons eigen team, op elke plek

Eerlijke prijzen

Vrijblijvende offerte voor uw persoonlijke wensen

Zeven verschillende soorten daken afgebeeld uit het assortiment van Tuinhuiscentrum

Daktypes

Bij Tuinhuiscentrum van de Munckhof kunt u kiezen uit diverse dakvormen. Hierbij moet u denken aan de standaard zadeldaken en platte daken maar ook schilddaken, lessenaarsdaken , 3-4-5 zijdige daken zijn mogelijk.

Wanneer u opzoek bent naar een maatwerk L vormig dak of met bijvoorbeeld een wolfeind bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wilt u weten welk daktype het beste bij uw droomtuinhuis past raadpleeg onze adviseurs voor om u te helpen met de juiste keuze.

In elke maat leverbaar

Alle soorten tuinhuizen zijn op maat leverbaar. Groot of klein, wij maken het mogelijk.

Bekijk maatwerk

Keuze in houtsoort

Gaat u voor een moderne of landelijke stijl? Met de verschillende houtsoorten is uw tuinhuis volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk houtsoorten

Kleurkeuze

U kunt uw tuinhuis meer of juist minder laten opvallen door de keuze uit verschillende beschikbare kleuren.

Bekijk kleuren

Extra opties

Naast de keuze uit hout, daktype, maat en kleur zijn er nog meer extra opties beschikbaar, zoals verschillende soorten ramen.

Bekijk de opties
Tuinhuis in Doenrade

Zadeldak

Een zadeldak is een zeer gangbaar type dak, dat bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden die elkaar in de nok snijden. Als de dakschilden ongelijk van lengte zijn, spreken we van een mank of asymmetrisch zadeldak. Een zadeldak kunnen we van verschillende dakbedekkingen voorzien zoals betonpannen, gebakken pannen en dakshingles.

veranda met glazen schuifdeuren

Plat dak

Platte daken vragen een geheel waterdichte bedekking. Bij hellende daken moeten de bedekkingselementen afwaterend zijn aangebracht, dat wil zeggen het water dient ervanaf te lopen zonder naar binnen te dringen, het dak is in letterlijke zin niet waterdicht. Verder is het van belang dat de dakbedekking dampdoorlatend is. Onze platte daken worden voorzien van een twee laags bitumen dakbedekking en indien gewenst kan er isolatie worden toegepast.

Vierkant prieel met schilddak

Schilddak

Een schilddak of schildkap is een daktype dat wordt gevormd door twee driehoekige schilden of dakvlakken aan de korte kant en twee trapeziumvormige schilden aan de lange kant van het gebouw. Het is een aangepast zadeldak. Door aan de korte kanten van het gebouw dakschilden aan te brengen ontstaat deze dakvorm.

Schuur met raam en deur en een plat dak

Lessenaarsdak

Een lessenaardak is een dakvorm die bestaat uit slechts één dakvlak of dakschild, dat onder een zekere helling is aangebracht. Het is daarmee naast het platte dak de eenvoudigste afdichting van een gebouw. Voor dit type dak kunnen we gebruik maken van bitumen maar bij een schuinere hellingshoek kan er ook gekozen worden voor shingles, dakpannen of fels banen van aluminium of zink.

Vijf hoekig prieel met 3 zijdig dak

3 zijdig dak

Bij een 3 zijdig dak lopen 3 vlakken samen in een punt naar boven. Dit type dak wordt vaak toegepast bij een 5 zijdig tuinhuis of berging.

Vijf hoekig prieel met vier zijdig dak

4 zijdig dak

Bij een 4 zijdig dak lopen 4 vlakken samen in een punt naar boven. Dit zijn dan gelijke vlakken dit maakt het verschil met een schilddak.

Vijf hoekig prieel met vijf zijdig dak

5 zijdig dak

Bij een 5 zijdig dak lopen 5 vlakken samen punt naar boven in een centrale punt. Dit type dak wordt vaak toegepast bij een 5 zijdig tuinhuis of berging. Hierbij loopt dan elk dakvlak vanuit de wandbreedte naar het centrale punt.

We begeleiden u graag tijdens het gehele proces

Wij delen graag onze kennis. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze adviseurs tekenen het allemaal voor u uit

Tijdens het adviesgesprek met onze adviseurs staan uw wensen centraal. Bent u er al uit of bent u nog in de verkennende fase, wij helpen u graag verder. Op ons showterrein van 1000 m2 kunnen wij u vele mogelijkheden tonen. Alles wat u hier vindt, is aan te passen aan uw wensen.

Tekenen

Nadat onze adviseurs uw wensen in beeld hebben gebracht en u hebben voorzien van een passende offerte, komen onze werkvoorbereiders in beeld. Zij verzorgen een werktekening met bijbehorende 3D aanzichten om u een perfect beeld te geven van wat u straks van ons kunt verwachten. Deze zullen zij ook ter controle naar u toesturen, zodat wij zeker weten dat we uw wensen goed hebben vertaald.

Productie

Na akkoord op de werktekening gaat uw order in productie. In onze eigen werkplaats met ervaren vakmensen wordt uw tuinhuis, overkapping, berging of schuur geproduceerd.

Bij Tuinhuiscentrum van de Munckhof maken wij alles in eigen beheer, hierdoor kunnen wij bijna al uw wensen vervullen.

Montage

Als de productie gereed is, staan onze montageteams klaar om voor u aan de slag te gaan.

Zij zullen, afhankelijk van de grootte van het project, uw tuinhuis, overkapping, berging of schuur binnen één tot enkele dagen voor u monteren.

Tuinhuis met zwembad

Wilt u ook een tuinhuis op maat?

Kom langs op ons 1000m2 showterrein

Dit in de vorm van houtskeletbouw wat een degelijke bouwmethode is die ervoor zorgt dat u tientallen jaren van uw tuinhuis kunt genieten.