Tips voor aankoop van uw tuinhuis

Allereerst willen wij u bedanken voor het vertrouwen dat u in ons gesteld heeft. Hieronder volgen enkele tips voor een langer behoud van uw tuinhuisprieeloverkapping of schuur.

  • Wij raden u aan om de gehele oppervlakte minimaal 20 cm uit te graven, daar waar het bouwwerk komt te staan. Vul de uitgegraven plaats met schoon vul- of geel zand. Houd rekening met de eventueel aanwezige dak oversteek (voldoende afstand naar de buren toe).
  • Verder raden wij u aan, nadat het bouwwerk is geplaatst, (landbouw)plastic op de grond te leggen. Laat dit over de gehele oppervlakten goed aansluiten tegen de betonnen bandjes. Plastic voorkomt optrekkend vocht, wat vooral in de winter bij vorst tot uiting kan komen.
  • Geïmpregneerd hout hoeft in principe niet behandeld te worden. Echter vrij snel treedt verkleuring van het hout op. Wilt u verkleuring tegen gaan, dan raden wij u aan de buitenzijde te behandelen (binnenzijde is niet nodig). Gebruik hiervoor een transparante houtveredeling of buitenbeits (in verschillende kleuren bij ons of uw schilder verkrijgbaar). Dit kan ook met een dekkende verf, waarin vele combinaties van kleuren mogelijk zijn. Deuren, ramen en binnenwerk zijn niet geïmpregneerd, waarbij deuren en ramen na-behandeld dienen te worden.  Gebruik hiervoor een speciale impraline, die later nog overschilderbaar is.
  • Om opspattend vuil te voorkomen kan men eventueel gootwerk monteren, echter is het ook mogelijk om een rand van kiezelsteen langs of rondom het bouwwerk te maken.
  • Een shingels dak gaat lang mee, gemiddeld ± 10 tot 15 jaar. Echter bij plaatsing onder bomen of schaduwrijke omgeving kan er mos-vorming op het dak ontstaan. Houdt het dak zuiver, daar wortelvorming doordringt tot onder de shingles, waardoor een lekkage kan ontstaan. Ook vrijstaand kan er mos-vorming en/of algenaanslag ontstaan. Producten hiervoor zijn verkrijgbaar bij een bouwmarkt.
  • Hout is een natuurproduct en is onderhevig aan werking. Het kan daarom voorkomen, dat bijvoorbeeld een deur gaat klemmen bij vochtig weer of krimpt bij droog weer. Dit is helaas niet te voorkomen.  Om deze reden zijn wij niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout.
  • Onze platte daken hebben geen afschot, dus er zal altijd wat water op het dak blijven liggen. Wel is het verstandig om regelmatig het dak bladvrij te maken.
  • Een tuinhuis, prieel, overkapping of schuur is een uitbreiding van uw onroerend goed. Informeer uw verzekeringsagent hierover (brand, inbraak, storm).
  • Wij wensen u verder veel plezier met uw aankoop van Tuinhuiscentrum van de Munckhof BV.

We begeleiden u graag tijdens het gehele proces

Wij delen graag onze kennis. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Onze adviseurs tekenen het allemaal voor u uit

Tijdens het adviesgesprek met onze adviseurs staan uw wensen centraal. Bent u er al uit of bent u nog in de verkennende fase, wij helpen u graag verder. Op ons showterrein van 1000 m2 kunnen wij u vele mogelijkheden tonen. Alles wat u hier vindt, is aan te passen aan uw wensen.

Tekenen

Nadat onze adviseurs uw wensen in beeld hebben gebracht en u hebben voorzien van een passende offerte, komen onze werkvoorbereiders in beeld. Zij verzorgen een werktekening met bijbehorende 3D aanzichten om u een perfect beeld te geven van wat u straks van ons kunt verwachten. Deze zullen zij ook ter controle naar u toesturen, zodat wij zeker weten dat we uw wensen goed hebben vertaald.

Productie

Na akkoord op de werktekening gaat uw order in productie. In onze eigen werkplaats met ervaren vakmensen wordt uw tuinhuis, overkapping, berging of schuur geproduceerd.

Bij Tuinhuiscentrum van de Munckhof maken wij alles in eigen beheer, hierdoor kunnen wij bijna al uw wensen vervullen.

Montage

Als de productie gereed is, staan onze montageteams klaar om voor u aan de slag te gaan.

Zij zullen, afhankelijk van de grootte van het project, uw tuinhuis, overkapping, berging of schuur binnen één tot enkele dagen voor u monteren.

Tuinhuis met zwembad

Wilt u ook een tuinhuis op maat?

Kom langs op ons 1000m2 showterrein

Dit in de vorm van houtskeletbouw wat een degelijke bouwmethode is die ervoor zorgt dat u tientallen jaren van uw tuinhuis kunt genieten.